• Find Danske Bank afdeling eller hæveautomat
    Find
  • Hovednummer

    +45 3333 7171

    • Man-fre: 09.00 - 17.00

    Investering Direkte

    +45 5585 0435

    Man-fre: 09.00 - 17.00

    Telefonsamtaler kan blive optaget og gemt til brug for dokumentation og sikkerhed.

    Support til Netbank
    70 105 501
    Man-tors: 08.00 - 21.00
    Fredag:      08.00 - 18.00
    Lørdag:     10.00 - 18.00
    Søndag:    10.00 - 21.00

    Spær dit kort
    70 20 70 20

    Bliv kunde

    70 10 17 08

DelClose

Sådan udvælger specialisten europæiske kvalitetsaktier

Når porteføljeforvalterne i aktiefonden Danske Invest Europa går på jagt efter de mest lovende investeringsmuligheder i Europa, arbejder de systematisk og uden at følelserne må spille en rolle.


Når Kasper Brix-Andersen og hans kollega Tobias Carøe Siemenge møder ind på arbejde i aktiefonden Danske Invest Europa, er deres vigtigste opgave at identificere de bedste investeringsmuligheder i Europa. Målet er at sammensætte en portefølje, der har potentialet til at levere et attraktivt merafkast i forhold til det brede europæiske aktiemarked. For at nå det, har teamet udviklet deres egen systematiske metode til at identificere fremtidens vindere. Arbejdet er baseret på fundamental analyse, hvor følelser og subjektive fornemmelser er skåret fra. De tre nøglefaktorer i deres udvælgelse af aktier er kvalitet, potentiale og værdiansættelse.

”Vi er meget procesorienterede, når vi investerer i fonden. Vores beslutninger er baseret på grundig analyse og uden følelser. Vi søger konstant efter de investeringscases, hvor en række vigtige faktorer efter vores vurdering går op i en højere enhed. Det vil sige selskaber, hvor fundamentet er solidt, hvor vi ser et godt potentiale for værdiskabelse, og hvor prisen er tilstrækkelig attraktiv, ” fortæller Kasper Brix-Andersen, der er chefporteføljeforvalter for Danske Invest Europa.
 
Kvalitet og potentiale til en attraktiv pris
Selv om det europæiske aktiemarked byder på mange tusinde investeringsmuligheder, slipper blot mellem 40 og 50 selskaber igennem nåleøjet og ind i fonden. Før en ny aktie finder vej ind i porteføljen, analyserer forvalterne altid det forretningsmæssige fundament, som selskaberne bygger på. Først og fremmest skal det enkelte selskab bygge på en stærk forretningsmodel, der besidder en række kvalitetsfaktorer, der har bevist sine evner til konstant at skabe værdi og være på forkant med udviklingen i markedet.

Næste skridt i udvælgelsen er at analysere potentialet for den fremtidige værdiskabelse i selskabet. Her ser forvalterne på, hvad der kan skabe den fremtidige vækst i selskabet. Det kan være nye produkter, som er på trapperne, effektiviseringer eller kommende opkøb, der kan få prisen på aktierne i vejret. Det kan også være udefrakommende forandringer som globalisering, regulering, globale klimatiltag og ændrede forbrugsmønstre, der kan gavne selskabernes indtjening fremover.

Endeligt vurderer porteføljeforvalterne den pris, man som investor betaler for den potentielle fremtidige værdiskabelse i selskaberne. I deres vurdering af selskabets værdiansættelse anvender de blandt andet en række vigtige økonomiske nøgletal, forskellige værdiansættelsesmodeller samt værdiansættelsen på sammenlignelige aktier.
 
Bæredygtighed spiller en væsentlig rolle
En fjerde faktor, der spiller en vigtig rolle er bæredygtigheden i selskaberne. En vurdering af selskabernes miljømæssige og sociale forhold samt selskabsledelse, også kaldet ESG, er en vigtig og værdiskabende del af den fundamentale selskabsanalyse. Porteføljeforvalterne er løbende i dialog med selskaberne i porteføljen om både de finansielle og bæredygtige aspekter, der kan påvirke deres forretning.

”Ved at inddrage ESG-aspekter i vores selskabsanalyser opnår vi et mere fyldestgørende billede af relevante risici og muligheder i selskaber, hvilket gør os i stand til at træffe bedre investeringsbeslutninger. Ved at adressere væsentlige udfordringer direkte over for selskaberne kan vi bidrage til, at de integrerer bæredygtighed i deres forretning, og dermed kan vi være med til at understøtte selskabernes positive udvikling og deres langsigtede værdiskabelse,” slutter Kasper Brix-Andersen.

Seks grundlæggende principper i jagten på vinderaktierne
Kasper Brix-Andersen og Tobias Carøe Siemenge har en række grundprincipper for deres løbende arbejde med at sammensætte en stærk portefølje af aktier:

- Disciplin, fokus og konsistens skaber værdi
- Træf beslutninger gennem analyse og uden følelser
- Dokumentér alle handlinger og beslutninger
- Vær ydmyg
- Udfordre antagelser og lære af fejltagelser
- Udnyt perioder med ekstrem grådighed eller ekstrem frygt

De 10 største beholdninger i deres portefølje
Herunder er de 10 største positioner i porteføljen i øjeblikket. Bemærk, at listen ikke er en købsanbefaling af de pågældende aktier.
 

Selskab Land Vægt i porteføljen
Nestle Schweiz 4,9%
Royal Dutch Shell Holland 4,6%
Roche Schweiz 4,4%
Sanofi Frankrig 3,4%
Siemens Tyskland 2,9%
Unilever Storbritannien 2,9%
Novo Nordisk Danmark 2,9%
Total Frankrig 2,9%
LVMH Moet Hennessy Louis Vuitton Frankrig 2,5%
AXA Frankrig 2,5%


Kilde: Danske Invest, opgjort ultimo september 2019.

Dette indhold er alene udarbejdet til orientering og udgør ikke investeringsrådgivning. Vær altid opmærksom på, at historisk afkast og prognoser om fremtidig udvikling ikke er en indikation af fremtidigt afkast, som kan være negativt. Rådfør dig altid med professionelle rådgivere omkring juridiske, skattemæssige, finansielle og andre aspekter, der kan være relevante for at vurdere egnetheden og hensigtsmæssigheden af en investering.
 

Abonnér på nyheder

Danske Invests nyhedsabonnement er en gratis e-mailservice, hvor du løbende modtager information og nyhedsopdateringer om vores produkter.

Du tilmelder dig ved at indtaste din e-mail adresse og herefter vælge, hvilke oplysninger du ønsker at modtage.

Du kan til enhver tid tilbagekalde dit samtykke til at modtage nyhedsbrevet ved at kontakte os på 3333 7171 eller skrive til danskeinvest@danskeinvest.com. Du kan også altid afmelde nyhedsbrevet ved at klikke på linket i bunden af nyhedsbrevet.

Info

Noget gik galt.

Warning

Noget gik galt.

Error

Noget gik galt.